30.3.07

Adriana, Mioara.. Romania


Nu de putine ori realizarile impresionante ale unui barbat au fost puse pe seama femeii ramase in umbra. In tulburarile politice pe care Romania le traieste dupa integrarea in Europa, barbatii tarii parca au luat-o razna. A trebuit 7 ani de activitate alaturi de Traian Basescu, pentru ca responsabila cu imaginea acestuia, Ana Adriana Saftoiu sa se sature intr-o buna zi, si sa renunte. Ea spune ca doar motivele personale o tin acum departe de Cotroceni. Eu spun ca modestia si caracterul deosebit o fac sa pastreze motivele adevarate doar pentru ea. Munca cu un om ca Basescu nu are cum sa fie usoara, doar el simboliza intr-o campanie electorala ardeiul, remember? Adriana Saftoiu a putut sa administreze si sa gestioneze imaginea si comportamentul acestui om intr-o asemenea masura incat sa crezi ca exista ceva mai mult decat o legatura profesionala intre ei. Pornind de jos, din minister si iata, pana aici sus la Cotroceni, 7 ani de zile, Adriana Saftoiu nu s-a plans odata de greutati personale, chiar daca a trecut prin mai multe, printre care si nasterea unui baietel pe nume Filip. Acum i-a ajuns si a facut-o si p'asta, l-a parasit pe Traian.

Este mare lucru sa te consilieze o femeie. Pentru Traian a fost un aspect important. Un barbat ca Andrei Plesu nu a putut-o face. Pot sustine hotarat ca Traian Basescu nu ar fi fost astazi presedinte daca in spatele sau nu s-ar fi aflat o femeie ca Adriana Saftoiu. Pot spune asta si despre Petre Roman care daca nu o avea pe Mioara lui care sa-l imbrace in puloveru' ala sa-l trimita afara la revolutie, azi nu ne mai aminteam de cel mai iubit si dorit barbat al anilor '90, primii ani de libertate pana si pentru femeile de la APACA. Numai Ion Iliescu ramane o constanta, o linie de mijloc, un zero barat.

Ce se intampla oare cu barbatii tarii? Pare ca azi singurele care rezista presiunilor sunt femeile. Sunt parasite, chinuite, testate si in final cei care fac miscari necontrolate sunt tot barbatii. Intr-o perioada in care politic ii asimilam pe toti spunand simplu "toti un drac", stau si ma gandesc daca nu cumva femeile trebuie sa faca un pas inainte. Nu vorbesc aici de femeile devenite barbati, cu metodele ipocrite si prefacatoria masculina. Hai sa fim seriosi, toti am iubit-o macar odata pe Mona Musca, si uite unde am ajuns. Vorbesc aici de femeile tacute, modeste si al caror caracter le cer sa dispara tacut pana si din umbra aia in care se afisau pana azi. Vorbesc aici de cineva care sa ridice gusturile romanilor in sondaje si care sa poarte un nume ceva mai placut decat Becali, Vadim sau Geoana.

Domnilor, doamnelor, votanti! Ne-am putea permite oare un presedinte femeie? "Nu ar avea parghiile..", pai daca oricum nu le-ar avea, as vrea macar sa vad o "suvita rebela" la Cotroceni care chiar sa rezolve probleme altfel, nu doar sa le "gestioneze". O femeie care sa faca barbatii din parlament si guvern sa tremure in scaune, sa isi doreasca consultari la Cotroceni cu ea si sa stie sa ii acorde respectul cuvenit macar pentru ca este o doamna daca nu pentru ca asa trebuie fata de presedintele tarii. Altfel, cred ca este mai placut sa asociem numele de Romania cu imaginea unei femei puternice decat sa traim toti in umbra unui Escu. Pana la urma.. "gaina batrana face ciorba buna".

Niciun comentariu: